Sastojci:
5 – 6 paprika
5 – 6 krompira
2 – 3 šargarepe
pola male glavice karfiola
200 g brokolija
300 g biljnog sira
peršun
so
biber
malo pirinča
Priprema:
Operite, ogulite i iseckajte krompir, karfiol, šargarepu i brokoli. Stavite da se kuva. Za to vreme operite paprike i očistite ih. Skuvano povrće iscedite i ostavite da se malo ohladi . Skuvajte šaku pirinča, ohladite ga i dodajte povrću, zaćinite po ukusu, dodajte rendani biljni sir, peršun i punite smesom paprike. Paprike ređajte u dubok pouljen pleh i prelijte ih vodom. Prelijte pleh alu-folijom i pecite na 200 °C malo više od 30 minuta.
Savet:
Paprike možete puniti povrćem po želji i kuvati ih u šerpi umesto da ih pečete u rerni. Prelijte ih paradajz-pireom.