Babure sa krompirom

Sastojci:

5 – 6 paprika

babure-sa-krompirom

5 – 6 krompira

2 – 3 šargarepe

pola male glavice karfiola

200 g brokolija

300 g biljnog sira

peršun

so

biber

malo pirinča

Priprema:

Operite, ogulite i iseckajte krompir, karfiol, šargarepu i brokoli. Stavite da se kuva. Za to vreme operite paprike i očistite ih. Skuvano povrće iscedite i ostavite da se malo ohladi . Skuvajte šaku pirinča, ohladite ga i dodajte povrću, zaćinite po ukusu, dodajte rendani biljni sir, peršun i punite smesom paprike. Paprike ređajte u dubok pouljen pleh i prelijte ih vodom. Prelijte pleh alu-folijom i pecite na 200 °C malo više od 30 minuta.

Savet:

Paprike možete puniti povrćem po želji i kuvati ih u šerpi umesto da ih pečete u rerni. Prelijte ih paradajz-pireom.

Постави коментар